Bulut Madencilikte Karlılık Nedir?

Bulut Madencilikte Karlılık Nedir? konusunda koinbulteni.com sitesinden bir alıntı size yardımcı olabilir;

Bulut Madencilikten ne kadar kâr edebileceğinizi ölçebileceğiniz bazı siteler bulunmaktadır. Bu siteler aslında sizin donanım parametrelerinize göre kazanabileceğiniz miktarları göstermek için tasarlanmışlardır, bulut madenciliği parametrelerinizi değil. 

Buna rağmen masraflarınızı düzgün bir şekilde düşünürseniz bu hesaplayıcıları kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, kârlılık hesaplayıcıları (The Genesis Block vb.) genelde sizin elektrik maliyetinizi ve donanımınıza yaptığınız yatırım miktarını sorarlar. Yani, size an itibariyle devam eden masrafınız ve en başta donanım için yaptığınız masraf sorulur.

Bulut madenciliği durumunda siz değil de sistem elektrik faturasını ödediği için madencilik masrafınızı elektrik masrafı kısmına yazabilirsiniz.

Dönüştürme aşamasıysa maalesef bu kadar basit değildir. Eğer donanımlı madencilik yapıyorsanız aylık masraflarınızı elektrik ücretinizi (örn. KWh başına düşen ₺) ünitenizin güç tüketimiyle ve 0.744’lük bir dönüşüm faktörüyle (ay başına düşen saniyenin KWh başına düşen Joule oranı) çarpabilirsiniz.

Eğer ki bulut madenciliği yapıyorsanız tam tersini yapmanız gerekir çünkü sistem sizden aylık bir ücret keser. Dolayısıyla maden hesaplamasını yapmak için saat başına düşen kilowatt masrafına denk gelecek bir masraf hesaplamanız gerekiyor. Bu, aylık çalışma masrafını yukarıda bahsettiğimiz 0.744’lük dönüşüm faktörüne bölerek bulunur.

Bulut Madencilikte Karlılık Nedir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Garantili 2. El Server Ürünleri Nereden Alınır, Nereye Satılır?

İkinci El Bilgisayar Kullanmanın Çevresel Faydaları