Garantili 2. El Server Ürünleri Nereden Alınır, Nereye Satılır?

Eğer server almak ya da satmak üzere iseniz, “garantili 2. el server ürünleri nereden alınır, nereye satılır” konulu bu yazımızı okumalısınız.

Server Nedir? Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar Nelerdir?

Server’lar, (sunucular) bilgisayar ağlarının merkez elemanıdır ve diğer ağ bileşenlerine, kendi barındırdığı verilere ulaşma, kullanma veya paylaşma imkânı verir. Bilgisayar ağlarında birden fazla da sunucu bulunabilmektedir. Sunucular web hizmeti verilmesi, dosya paylaşımı, canlı yayın, e-posta barındırma gibi spesifik amaçlara uygun olarak dizayn edilmektedirler. Günümüzde online oyun hizmeti veren server’lar da bulunmaktadır.
Garantili 2. El Server Ürünleri Nereden Alınır, Nereye Satılır?


Sunucuların donanımları kullanım amacına göre değişik özelliklere sahiptir.
Sunuculardan veri talep eden diğer ağ bileşenlerineyse client (istemci) olarak adlandırılır. Sunucular, veri akışını güvenli, kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde sağlamalıdır. Buna bağlı olarak gelişmiş donanım parçaları kullanılmaktadır. Kesintisiz güç kaynağı, yoğun çalışma performansına bağlı aşırı ısınmanın önlenmesine yönelik soğutma sistemleri, veri akışını hızlandıran özel kablolar bunlara örnek gösterilebilir.

Server Donanım Bileşenleri

Bu nedenle, server donanımlarının bileşenleri de, işletim yazılımları da kendine özeldir. Sunucuları karakterize eden en önemli özellik sürekli olarak kesintisiz çalışmalarıdır. Bu nedenle akım ve ısı dayanımları yüksek olmak zorundadır. Aynı zamanda birçok müracaatı aynı anda yanıtlaması zorunluluğu veri işleme kapasitelerinin yüksek olmasını gerektirmektedir.

İşlemciler

AMD ve İntel gibi iki büyük işlemci üreticisinin üretmiş oldukları çeşitli modellerde server işlemcileri mevcuttur.

İşletim Sistemleri

İşletim sistemleri de Linux veya Windows tabanlı olabilmektedir. Microsoft son olarak Windows 2012 Server işletim sistemini piyasaya sürmüştür. Piyasada Window 2019 Server yazılımının deneme sürümleri de mevcuttur.
Linux tabanlı server yazılımları arasında öne çıkanlar ise Redhat, Suse ve Centos’dur.

Dijital Bellek Ürünleri

HP, Dell, IBM ve Samsung gibi büyük bilişim şirketlerinin ürettiği server RAM (bellek ya da memory) modellerinin yanında Kingston, Elpida, Hynix, Crucial gibi bellek konusunda uzmanlaşmış kuruluşların da çeşitli server RAM modelleri bulunmaktadır.
2. El Server Ürünleri Tüm bu sıraladığımız özellikleriyle sunucular yüksek maliyetler oluşturacak yapılardır. Bu noktada 2. el server alımı – satımı, çözüm sunma kapasitesiyle, kendine özel büyük bir sektör haline gelmiştir. Tabii 2. el piyasası, kullanılmamış ürün pazarından biraz daha farklı dinamikler içermektedir. Konu kullanılmış ürün olunca, sağlıklı çalışma kapasitesini yitirmemiş, çalışma ömrü çok kısalmamış ürünleri bulmak ve bundan emin olabilmek ayrı bir önem taşır.

2. El Server Ürünlerinde Garanti

Bu nedenle garantili 2. el server ürünleri nereden alınır, nereye satılır konusu özel bir araştırma konusudur. Garanti konusu özellik 2. el ürünlerde kurumsal bir yapı gerektirmektedir. Tabii kurumsallığın ön koşulları arasında uzun deneyim süreci, uzman kadro istihdamı ve müşteri odaklı yüksek firma vizyonu yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İkinci El Bilgisayar Kullanmanın Çevresel Faydaları